Bright Boost

Workshop Programmeren voor kinderen

Kinderen komen al vroeg in aanraking met de mogelijkheden die de moderne technologie. Tablets, spelcomputers en sociale media hebben voor hen weinig geheimen meer. En al vroeg spelen ze spelletjes, niet alleen maar ook met anderen in de digitale wereld. Daarnaast worden computers steeds vroeger in het onderwijs gebruikt om kinderen niet alleen digitaal wegwijs te maken maar ook taal, rekenen en andere vakken te oefenen. Sommige kinderen zijn geïnteresseerd om zelf een spel te maken, een website te bouwen of willen de techniek erachter begrijpen.

Speciaal voor kinderen hebben wij daarom de workshop ‘programmeren voor kinderen’ ontwikkeld.

De workshop kan worden aangevraagd door organisaties die de kinderen van hun medewerkers op een speelse en interactieve wijze kennis willen laten maken met programmeren, maar ook bijvoorbeeld door scholen. In de workshop wordt aandacht besteed aan de basis van programmeren, maken van een eerste echte programma en hoe je je deze vaardigheid verder kunt ontwikkelen. In de workshop maken we gebruik van bijvoorbeeld Scratch en Roblox studio.

Meestal duurt de workshop 1 of 2 middagen. De workshop wordt op maat ingevuld. Interesse? Neem contact op met Maaike van Putten over de mogelijkheden: maaike.vanputten [a] brightboost.nl 

 

 

 

 

 


Category Software development
Tags
Experience Level Beginner