Blog

Verzoekje voor een blog? Neem contact met ons op!

De laatste tijd krijgen wij steeds vaker aanvragen voor hoe om te scholen naar data scientist. Uiteraard hebben wij hier een uitgebreid maatwerkprogramma voor, maar het goede nieuws is dat je zelf ook al heel ver kunt komen met je laptop en een internetverbinding.

Wat doen data scientists? Kort gezegd zetten ze data in om bepaalde doelen te bereiken. Ze beantwoorden vragen, en op basis van deze antwoorden worden belangrijke keuzes gemaakt. En dit doen ze door eerst heel goed die doelen te begrijpen, en dan data te analyseren en (voorspellende) modellen te maken en er algoritmes op los te laten. Afhankelijk van de exacte rol formuleren de data scientists ook de vragen, verzamelen ze de data, schonen ze deze op en presenteren ze de resultaten.

En wat hebben ze hier voor nodig aan kennis en vaardigheden? Data scientist is een zogenoemd interdisciplinair vak. Uit verschillende domeinen worden kennis en vaardigheden gecombineerd: statistiek, wiskunde en Computer Science zijn de belangrijkste pilaren om vragen vanuit de business met data te kunnen beantwoorden.

Dit klinkt misschien als heel erg veel, maar het goede nieuws is dat dit stap voor stap goed te leren is voor iemand met academisch werk- en / of denkniveau.

Een heel goed online traject vind je bijvoorbeeld op Datacamp.

Het vinden van een baan na een dergelijk traject is niet altijd even eenvoudig. We raden iedereen aan om kleine projecten voor jezelf ernaast te doen, zodat je daadwerkelijk wat hebt om te laten zien bij een sollicitatie.

Deze post bevat een affiliate link voor Datacamp. Wij plaatsen geen affiliate links van producten of partijen waar wij niet 100% achter staan.