Blog

Verzoekje voor een blog? Neem contact met ons op!

De PSM1 certificeringen zijn zeer gewild. Gelukkig zijn ze heel erg haalbaar. Om je PSM1 certificaat te halen, moet je een online toets doen op Scrum.org. Deze toets bestaat uit 80 vragen, waar je 60 minuten voor hebt. Om het te halen moet je 85% goed hebben. Vooral de tijdsdruk en het hoge percentage maken dit examen pittig.

Geen stress, als je je goed voorbereid is het goed te doen. Dus hoe voor te bereiden? 

Stap 1 Lees de scrum guide

Wat we je voornamelijk aanraden te doen is de Scrum guide te lezen, een paar keer, en de belangrijke punten samenvatten. Het is aan te raden om de Engelse versie te lezen. Het uiteindelijke examen is ook in het Engels en als je de Scrum guide in het Engels gelezen hebt dan is het makkelijker om de terminologie te snappen.

Stap 2 Extra informatie

Ook staan er op scrum.org een paar video’s en blogs die vrij beschikbaar zijn die nog helpen met de voorbereiding. Het is zeker aan te raden om een aantal onderwerpen zoals burn down charts, story points, meerdere scrum teams per product etc nog even goed door te nemen.

Stap 3 Oefenexamens

Als je het gevoel hebt dat je het wel aardig paraat hebt, kun je een oefenexamen doen. Het open assessment op scrum.org bevat vragen die je echt op het examen kunt krijgen, en geeft je achteraf de juiste antwoorden. Iedere keer dat je dit open assessment maakt krijg je andere vragen (deels). Doe dit dan ook een paar keer! De examens die op internet te vinden zijn, hebben niet per se de juiste antwoorden. Wees hier dus voorzichtig mee.

Stap 4 Inschrijven en echte examen

Als je de oefenexamens haalt, kun je een voucher aanschaffen voor het echte examen. Deze kost dus maximaal een uur, en als je je voorbereidingen goed hebt gedaan dan heb je daarna de certificering Professional Scrum Master. Op dit moment is er geen online in de gaten houd systeem voor als je het examen doet. Je video hoeft niet aan en je microfoon wordt niet afgeluisterd, ook wordt er niet meegekeken op je scherm. Je hebt gewoon nog je privacy terwijl je dit online examen maakt.

Of... Volg onze scrum master dagtraining

Mocht je hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken of wil je het wat efficiënter aanpakken? Wij bieden eendaagse Scrum trainingen aan waarbij we samen met jou door alle theorie heen lopen, al je vragen beantwoorden en vaak kun je dezelfde dag al het echte examen doen. Hier zie je welke data we op dit moment gepland hebben staan: Scrum master dagtraining + examen

Succes!